първа копка ремонт улици
сн.: Община Павликени

Започва ремонт на 4 улици в Павликени

Днес беше направена първа копка на ремонтните дейности за улиците „Стефан Караджа“, „Илия Златев“, „Александър Стамболийски“ и „Васил Левски“

Четири улици с обща дължина 2,4 км ще бъдат ремонтирани в град Павликени, информират от Общината. Символичен старт на дейностите беше даде днес от кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, директора на ОД на Държавен фонд „Земеделие“ Тодор Тодоров и техническия ръководител във фирмата изпълнител инж. Павел Христов.

Ремонтът се финансира по проект „Реконструкция на улична мрежа в град Павликени“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Неговата обща стойност е 2 199 873,17 лв. с ДДС.

В следващите месеци уличните платна ще бъдат възстановени и ще бъдат изградени нови елементи по тях. Това включва ремонт на уличната настилка и полагане на нови асфалтобетонови пластове, монтаж на нови улични бордюри, възстановяване на тротоари, изграждане на достъпна среда.

Само преди десетина дни дадохме началото и на друг проект за ремонт на 13 км общински пътища. И двата проекта имат за цел едно и също – да осигурят безопасното придвижване на жителите на община Павликени и на преминаващите през нашата община. Подобренията ще спомогнат и местния бизнес като намалят времето за превоз и ограничат разходите за ремонти на моторните превозни средства,

каза инж. Емануил Манолов по време на първата копка. Той посочи, че до момента Общината е получила финансиране за 86 свои проекта, които са успешно изпълнени, а други 10 са в ход. Кметът се обърна и към жителите на общината с молбата да проявят търпение към строителния процес.

Изпълнителят на строително-монтажните работи по проекта – Невена Станчева от ДЗЗД „Улици“ – Павликени, обеща изключително добра и достъпна градска среда на павликенчани, като в същото време се извини за причинените неудобства, докато трае създаването на тази среда.

Срокът за завършване на дейностите е 36 месеца, но строителите гарантират, че ремонтните дейности по четирите отсечки ще приключат до края на лятото.

***

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*